گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) چیست و دلیل اهمیت آن

گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) چیست و دلیل اهمیت آن

سلام به همه خوانندگان محترم سایت، بهتون خوش آمد می گوییم. در هر قسمت از این مجموعه، ما می خواهیم چند دقیقه ای به یک مبحث در مورد گوگل آنالیتیکس Google Analytics بپردازیم.

پونز 2در قسمت اول مجموعه ما قصد داریم معرفی مختصری از Google Analytics داشته باشیم و چندین مفاهیم اساسی در مورد این ابزار را توضیح دهیم، این مفاهیم کلیدی از جمله:

  • Google Analytics چیست و چرا برای کسب و کار شما بسیار مهم است؟
  • Google Analytics چگونه کار می کند؟
  • چه تفاوت هایی بین معیارها و ابعاد در Google Analytics وجود دارد؟
  • چه نوع داده های در Google Analytics موجود است و چه کاری می توانید با آن ها انجام دهید؟

این مطلب یکی از کامل ترین مقالات در مورد گوگل آنالیتیکس است که می توانید برای شما مرجعی در این زمینه محسوب شود؛ پس این مقاله را از دست ندهید و تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

Google Analytics چیست و چرا مهم است؟

Google Analytics ابزاری رایگان برای تجزیه و تحلیل وب سایت است که توسط Google ارائه می شود تا به شما در تحلیل ترافیک وب سایتتان کمک کند.

اگر فکر می کنید تجزیه و تحلیل وب به نظر زیاد مهم و اساسی نمی رسد، باید به شما بگوییم که تاثیر Google Analytics در واقع بسیار زیاد است.

این به این دلیل است که برای اکثر شرکت ها، وب سایت ها به عنوان یک مرکز برای ترافیک دیجیتال عمل می کند. اگر فعالیت های بازاریابی مانند تبلیغات رسانه های اجتماعی دارید، به احتمال زیاد کاربران شما در طول سفر وبگردی خود علاقه مندند تا از سایت شما اطلاعات کسب کنند.

با توجه به اینکه وب سایت شما قطب اصلی حضور دیجیتالی شماست، وب سایت شما بهترین راه برای ایجاد یک دید کلی در مورد اثربخشی تمام کمپین هایی است که شما برای تبلیغ آنلاین محصولات یا خدمات خود انجام می دهید. Google Analytics ابزاری رایگان است که می تواند به شما در ردیابی اثربخشی بازاریابی دیجیتال کمک کند.

به همین دلیل بیش از میلیون ها وب سایت در سراسر جهان از Google Analytics استفاده می کنند. اگر تاکنون از این ابزار استفاده نکردید، همین حالا شروع کنید.

Google Analytics چگونه کار می کند؟

به زبان ساده، Google Analytics چندین کد رهگیری را در وب سایت شما قرار می دهد. این کدها فعالیت های مختلف کاربران هنگام بازدید از وب سایت شما را به همراه ویژگی هایی (مانند سن، جنس، علایق) آن کاربران ضبط می کند. پس از آنکه کاربر از وب سایت شما خارج شد، تمام آن اطلاعات را به سرور Google Analytics می فرستد.

پونز 2در مرحله بعدی، Google Analytics داده های جمع آوری شده از وب سایت شما را به روش های مختلف و در چهار سطح جمع بندی می کند:

  • کاربر (مربوط به اقدامات هر کاربر)
  • بخش (هر بازدید فردی)
  • مشاهده صفحه (هر صفحه جداگانه بازدید شده)
  • رویداد (کلیک دکمه ها، نمایش فیلم ها و غیره)

Google Analytics چیست و چرا مهم است؟

چه تمایزی بین معیارها و ابعاد در Google Analytics وجود دارد؟

تفاوت هایی بین معیارها و ابعاد در گوگل آنالیتیکس وجود دارد که به این شرح است:

معیارها آماری واقعی است که Google در مورد رفتار کاربر در وب سایت شما جمع آوری کرده است و ابعاد روش های مختلفی است که می توانید براساس پرسش های تجاری که می خواهید به آن ها پاسخ دهید، این اعداد را مشاهده کنید.

به عنوان مثال، فقط دانستن میزان کل افرادی که از وب سایت شما بازدید می کنند، برای تجارت شما مفید نیست. از طرف دیگر، نیاز دارید که بدانید چند نفر از نظر سن یا مکان از وب سایت شما بازدید می کنند، برای درک اینکه مخاطبان اصلی شما در اینترنت چه کسانی هستند، بسیار مفید است.

به عنوان مثال این آمار که 80٪ بازدید کنندگان شما زنانی هستند که در تهران زندگی می کنند، این اطلاعات بسیار مفید و عملی در مورد افرادی است که باید با بازاریابی دیجیتالی خود آن ها را مشخص کنید.

در این مثال، تعداد اولیه بازدیدها معیار اندازه گیری است و سن و جنسیت ابعادی هستند که براساس آن معیار را تقسیم بندی می کنید. اساساً، تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس سوالات کسب و کاری که می خواهید پاسخ دهید، معیارها را تقسیم می کنند.

در این مقاله به شما کمک خواهیم کرد تا به درک بهتر دو مورد از اصول Google Analytics که شامل تجزیه و تحلیل، تفاوت بین اندازه ها و ابعاد و انتخاب معیارهای صحیح است، برسید.

چه نوع داده ای در Google Analytics موجود است و چه کاری می توانید با آن ها انجام دهید؟

پونز 2دو نوع داده وجود دارد که می توانید در Google Analytics از آن ها استفاده کنید:

داده جذب کاربر

داده های مربوط به کاربران قبل از بازدید از وب سایت شما

داده های رفتاری کاربر

داده های مربوط به کاربران هنگام بازدید از وب سایت شما

 داده جذب کاربر

پونز 2داده های جذب کار بر دو قسم است که به شرح زیر است:

قبل از بازدید کاربران از وب سایت

شما می توانید قبل از بازدید از وب سایتتان، به اطلاعات مربوط به جمعیتی کاربران از جمله سن، جنسیت و علایق آن ها دسترسی پیدا کنید. همچنین می توانید اطلاعات مربوط به محل ورود آن ها را بدست آورید، اعم از Facebook، سایر وب سایت ها یا جستجوی Google.

این داده ها می توانند به شما در هدف گیری گروه و کانال مورد نیاز کمک کنند و همچنین با تبلیغات هدفمند از طریق فیس بوک، گوگل و سایر سیستم عامل های تبلیغاتی می توانید تعداد بیشتری از کاربران را به سایت خود جذب کنید. داده های کاربران شما می تواند به عنوان قطب نمای راهنما جهت هدایت استراتژی و فعالیت های بازاریابی دیجیتال شما باشد.

داده های رفتاری کاربر

پونز 2گروه دوم داده های رفتاری کاربر هستند که در طول حضور کاربر در وب سایت شما جمع آوری می شوند. داده های رفتاری کاربر شامل موارد زیر است:

  • چه مدت کاربر در وب سایت شما حضور دارد.
  • اولین و آخرین صفحه ای که آنها در وب سایت شما بازدید کردند.
  • رایج ترین مسیری که از طریق آن وب سایت شما را بازدید می کنند.
  • اکنون برخلاف داده های جذب کاربر، با تغییراتی که در وب سایت خود ایجاد می کنید، داده های رفتاری کاربر به راحتی قابل تغییر است.
  • نکته اصلی در اینجا استفاده از تجزیه و تحلیل های مختلف برای شناسایی صفحاتی است که کاربران شما در آن گیر کرده اند. شما می توانید تجربه کاربری آن ها را در این صفحات هموار کنید تا کاربران بتوانند به راحتی از این صفحات بازدید کنند.
  • داده های رفتاری کاربر می توانند به شما کمک کنند تا وب سایت خود را بهبود ببخشید؛ بنابراین تعداد بیشتری از کاربران در پایان کار تبدیل به مشتری سایت شما می شوند، خواه این امر به معنای خرید از وب سایت و یا ثبت نام در خبرنامه باشد.

Google Analytics چگونه می تواند به SEO کمک کند؟

Google Analytics چگونه می تواند به SEO کمک کند؟

Google Analytics دسترسی گسترده ای به داده های مربوط به نحوه یافتن و تعامل کاربران با سایت شما را فراهم می کند.

به عنوان مثال، می توانید ببینید که چند نفر از یک صفحه خاص بازدید کرده اند، چه مدت در آنجا مانده اند، کاربران شما در کجا زندگی می کنند، کلمات کلیدی خاص چگونه کار می کنند و موارد دیگر.

Google Analytics می تواند از طریق کد یا از طریق افزونه وردپرس، Site Kit، در وب سایت شما ادغام شود. این اطلاعات برای تعیین میزان کارآیی استراتژی های SEOدر وب سایت شما و همچنین برای کشف اطلاعاتی که می تواند بر روی سایت شما تاثیر مثبت داشته باشند، بسیار مهم است.

اکنون که دانستید چرا Google Analytics برای سئو ضروری است، بیایید درباره آنچه در این راهنما یاد خواهید گرفت صحبت کنیم. در ادامه قصد داریم درباره تمامی قسمت ها بصورت جزئی صحبت کنیم.

پونز 2در این مقاله Google Analytics به پنج بخش تقسیم شده است:

شماره گزارش زمان حضور (Real-Time)

شماره گزارش مخاطبان (Audience)

شماره گزارش مکانی (Acquisition)

شماره رفتار کاربر (Audience Behavior)

شماره نرخ تبدیل (Conversion)

سپس، نحوه تنظیم داشبورد Google Analytics شما و Google Analytics شما را بررسی خواهیم کرد تا ببینید آیا حساب کاربری شما در چه سطحی قرار دارد.

زمان حضور Real-Time

  • آیا یک پست عالی منتشر کرده اید و می خواهید ببینید که چند نفر آن را بازدید کردند؟
  • یا می خواهید بفهمید آیا کاربران ویدیویی را که اخیراً بارگذاری کرده اید، مشاهده می کنند؟
  • با گزارش زمان حضور امکان پذیر است!
  • با داده های گزارش زمان حضور به اطلاعاتی درباره اینکه چه کسی در سایت شماست و چه مدت در سایت حضور داشته دسترسی پیدا می کنید.
  • برای دسترسی به داده ها به صورت اتفاقی، روی «Real-Time» در نوار کناری سمت چپ داشبورد Google Analytics خود کلیک کنید.
  • در بیشتر موارد، گزارش زمان حضور بازدید ها و فعالیت هایی را نشان می دهد که در پنج دقیقه گذشته در سایت شما رخ داده است. چند گزارش در زمان واقعی به شما امکان می دهد داده ها را در 30 دقیقه گذشته مشاهده کنید.

پونز 2بیایید گزارش های مختلف در زمان حضور را بررسی کنیم:

مکانها – Acquisition

مخاطب شما در کدام منطقه جغرافیایی زندگی می کند یا حتی به چه زبانی صحبت می کند؟ در این گزارش، می توانید ببینید کاربران فعلی شما در کجا واقع شده اند، در چه صفحه ای هستند و مدت زمانی که در سایت شما حضور دارند چقدر است.

منابع ترافیک – Traffic Source

منابع ترافیک به شما می گوید که کاربران چگونه سایت شما را پیدا کرده اند.

آیا آن ها روی لینکی در فیس بوک کلیک کردند؟ آدرس اینترنتی را مستقیماً وارد کنید؟

اگر بخواهید ببینید که یک پست اجتماعی جدید چه میزان ترافیک ایجاد می کند یا نحوه عملکرد یک صفحه فرود جدید با نام تجاری جدید را ببینید، این بخش در کمک به شما بسیار مفید است.

محتوا – Content

در این بخش اطلاعاتی در مورد مکان ورود کاربران به سایت شما و مدت اقامت آنها در اینجا ارائه می شود. شما می توانید عنوان صفحه، URL و درصد کاربران فعال را در یک صفحه خاص مشاهده کنید.

رویدادها – Events

در زمان حضور، رویدادها به شما امکان می دهند تعاملات قابل تنظیم کاربران با سایت خود را ردیابی کنید. این امر ممکن است شامل کلیک های تبلیغاتی، بارگیری مقاله یا بازدید از ویدیو باشد. برای دیدن رویدادها در نیم ساعت گذشته می توانید داده ها را سفارشی کنید تا فعالیت خاص آن دسته را ببینید.

نرخ تبدیل–Conversion

برای هر استراتژی که شما پیاده سازی می کنید، حتما بازدید کننده ای دارید، اما آیا باعث افزایش نرخ تبدیل می شود؟ گزارش نرخ تبدیل در زمان حضور به شما این امکان را می دهد که ببینید چه تعداد از بازدید کننده های شما می توانند تبدیل به مشتر دائمی شوند.

مخاطب – Audience

گزارش مخاطبان، کاربران را براساس پارامترهای تعیین شده گروه بندی می کند. آیا می خواهید بدانید که چند نفر جستجوی سایت را انجام داده اند؟ یا چند نفر در سال گذشته در سایت فعالیت کرده اند، اما در دو هفته گذشته هیچ فعالیتی نداشتند؟ تمامی اطلاعات را می توانید به راحت به دست آورید.

پونز 2می توانید از این اطلاعات برای هدف قرار دادن مخاطبان خود استفاده کنید. دو اصل مهم را همیشه به خاطر داشته باشید:

  1.  شما باید مخاطبانی را که می خواهید ردیابی کرده و مشخص کنید.
  2. Google گزارشی از مخاطبان را ارائه می دهد که ببینید چطور مخاطبان شما به در سایت فعالیت می کنند.

کاربران فعال Active Users

این بخش از گزارش مخاطب به شما امکان می دهد کاربرانی را که در 1، 7، 14 یا 30 روز گذشته از سایت شما بازدید کرده اند ردیابی کنید.این اطلاعات به شما کمک می کند تا علاقه مخاطب را بسنجید.

به عنوان مثال، اگر تعداد زیادی کاربر فعال 1 روزه داشته باشید اما در روزهای 7، 14 و 30 کاهش چشمگیر بازدید داشته باشید، این امر ممکن است نشان دهنده قطع ارتباط مخاطبان با شما باشد.

مدت زمان حضور مفید – Lifetime Value

گزارش Lifetime Value ارزش مدت زمان حضور کاربران را که از طریق روش های مختلفی از جمله شبکه های اجتماعی و یا بصورت مستقیم وارد شدند را محاسبه می کند. سپس می توانید لیست مخاطبان را مرتب کنید و به طور کامل ​​اهداف و بازدید از صفحه، درآمد و موارد دیگر را برآورد کنید.

تجزیه و تحلیل گروهی – Cohort Analyzes

تجزیه و تحلیل گروهی از کاربران که رفتار کاربری یکسانی دارند، مثلا کاربرانی که در یک روز خاص وارد سایت یکسان می شوند!این گزارش به شما امکان می دهد انواع داده ها را در مورد گروه های مختلف بازدید کننده تجزیه و تحلیل کنید.

به عنوان مثال، شما می توانید یک گروه جدید راه اندازی کنید و سپس می توانید اطلاعات مربوط به کاربرانی که وارد گروه می شوند را مشاهده کنید که با چه سیستمی، با چه بازه سنی، از چه مکانی و… وارد می شوند.

مخاطبان – Audience

مخاطبان – Audience

این بخش به شما امکان می دهد مخاطبان بیشتری را جذب کرده و آن ها را در بخش های دیگر گزارش تجزیه و تحلیل خود اعمال کنید. می توانید همزمان رفتار کاربری 20 مخاطب را بررسی کنید.

کاربر اکسپلورر – Explor Users

این گزارش به جای ارائه یک نمای کلی از رفتار کاربر، رفتار کاربران خاص را تحلیل می کند.

بیشتر بخوانید: الکسا چیست و چگونه رتبه الکسا را تغییر دهیم.

چگونه می توانیم از داده های گوگل آنالیتیکس استفاده کنیم؟

داده های موجود در صورتی مهم هستند که بخواهید بفهمید کاربران چگونه به مطالب سایت واکنش نشان داده اند. برای هر کاربر می توانید به راحتی داده هایی مانند میانگین مدت زمان حضور، درآمد و نرخ تبدیل هدف را مشاهده کنید.

جمعیت شناسی – Demographics

این بخش به شما امکان می دهد اطلاعات دقیق در مورد سن و جنسیت کاربران خود را درک کنید.شما می توانید میانگین زمان حضور زنان بین سنین 25 تا 34 سال در طی یک دوره خاص را مشاهده کنید.

می توانید از این اطلاعات برای متناسب سازی بهتر مطالب، تبلیغات و سایر اقدامات بازاریابی استفاده کنید. همچنین می توانید بر اساس این دسته ها بخش های جدید ایجاده کرده و مخاطبان خود را افزایش دهید.

علایق – Interests

آیا می خواهید کاربرانی را که عاشق موضوعی خاص هستند، مخاطب هدف قرار دهید؟ این بخش در Google Analytics امکان پذیر است.

برای شروع، باید ویژگی های بازاریابی مجدد و گزارش تبلیغات را فعال کنید. پس از فعال شدن این بخش، می توانید داده های مربوط به کاربران را بر اساس موارد زیر مشاهده کنید:

Affinity Category

 دسته هایی که برای جلب نظر مشتریان بالقوه استفاده می شود تا آن ها را از مارک یا محصول شما آگاه سازد.

In-Market Segments

این بخش به زیرمجموعه ای از مشتریان اطلاق می شود که دارای ویژگی های مشترک مانند علایق، جغرافیا، سن، جمعیت، یا سبک زندگی هستند.

این بخش که معمولاً در استراتژی های بازاریابی استفاده می شود، به شرکت ها کمک می کند تا محصول یا خدمات خود را متناسب با نیازهای بخش خاصی بهینه کنند.

Other Categories

دسته های خاص تر به غیر از موارد ذکر شده در بالا.به طور کلی این اطلاعات برای تمام بازاریابانی که کسب و کار آنلاین دارند بسیار مفید است.

Geo

گزارش Geo اطلاعاتی درباره مکان و زبان کاربران شما ارائه می دهد. می توانید از این اطلاعات برای اطلاع رسانی بهتر به کاربران جدید یا جستجوی فرصت های جدید استفاده کنید.

رفتار کاربری – behavior

این گزارش می تواند به شما کمک کند تعیین کنید که آیا کاربران جدید برای تعامل با محتوای شما به سایت شما بر می گردند یا خیر.

پونز 2مشاهده داده ها بر اساس دو زیر گروه:

شماره کاربران جدید در مقابل کاربران قدیمی که دوباره به سایت بر می گردند،

شماره فرکانس و سرعت و تعامل.

می توانید از این داده ها استفاده کنید و گزارش دهید که مثلاً راهنمای خرید سایت کاربران را برای بازگشت مجدد به سایت شما تشویق می کند یا نه.

فنآوری – Technology

این گزارش به شما امکان می دهد درباره نحوه مشاهده کاربران سایت اطلاعات بیشتری کسب کنید، از جمله اینکه از کدام مرورگر و سیستم عامل و از چه شبکه ای برای اتصال به اینترنت استفاده می کنند.

موبایل – Mobile

این گزارش به شما در رابطه با این که آیا کاربران سایت شما از طریق تبلت، دسکتاپ یا تلفن همراه وارد سایت شدند اطلاعات می دهد و همچنین می توانید دستگاه های خاص و سیستم عامل گوشی و مدل آن را مشاهده کنید و بهینه بودن سایت خود را تضمین کرده و در صورت نیاز تغییراتی بر این اساس ایجاد کنید.

می توانید از این اطلاعات برای تعیین بهینه بودن سایت آن ها برای دستگاه های خاصی که کاربران به کار می برند استفاده کنید یا بر این اساس تغییراتی را ایجاد کنید. این امر از اهمیت ویژه ای در دید گوگل برخوردار است.

چگونه می توانیم از داده های گوگل آنالیتیکس استفاده کنیم؟

سفارشی سازی – Custom

این قسمت از Google Analytics به شما امکان می دهد بخش ها را برای کاربر تعریف و مقایسه کنید. به عنوان مثال، تعداد کاربران تلفن همراه که به صورت تفریحی وارد سایت می شوند را با کسانی که خرید می کنند مقایسه کنید، یا ببینید چه مقدار از بازدیدهای شما کاربران جدید هستند.

مرتب سازی داده ها بر اساس متغیرهای سفارشی یا تعریف شده توسط کاربر: این داده ها به شما امکان می دهد اطلاعات بسیار جزئی و قابل شخصی سازی درباره نحوه تعامل مخاطبان با سایت شما را مشاهده کنید.

محک زدن – Benchmarking

این بخش به شما امکان می دهد داده های خود را با داده های رقبا در زمینه کسب و کار خود مقایسه کنید. خود را با سایر وب سایت ها براساس زیر مجموعه ها مانند کانال ها، موقعیت مکانی و دستگاه ها مقایسه کنید و همچنین می توانید از این داده ها برای یافتن فرصت های از دست رفته استفاده کنید.

جریان عملکرد کاربران – User Flow

کاربران شما به محض ورود به سایت شما چه کاری انجام می دهند؟ این گزارش نمایشی بصری از نحوه جابجایی کاربران در سایت شما ارائه می دهد و می توان آن ها را بر اساس نوع کاربر مرتب کرد.به عنوان مثال، می توانید ببینید کاربران که وارد سایت شما می شوند و چرخه خرید از سایت شما به چه نحو انجام می گیرد. 

موقعیت مکانی – Acquisition

این گزارش، داده های مفصلی در مورد چگونگی پیدا کردن مخاطب در سایت، کارهایی که در سایت انجام می دهند و انجام اقدامات خاص مانند پر کردن فرم و ثبت نام در خبرنامه و غیره را ارائه می دهد.

ترافیک ها – All Traffic

قسمت All Traffic نشان می دهد کدام سایت ها بیشترین بازدید را برای شما دارند. سپس می توانید داده هایی را درباره اقداماتی که کاربران انجام می دهند، از جمله نرخ سایت گردی ها، صفحات در هر بازدید، تکمیل اهداف و غیره مشاهده کنید.

داده ها را می توان به زیرمجموعه هایی از جمله کانال ها و منابع و مدیوم ​​دسته بندی کرد.

اگر مدام در حال جستجو در Source  یا Medium باشید، Google Analytics به شما می گوید که میزان جستجوی تصویر چقدر ترافیک را در بر داشته است.

گوگل ادز – Google Ads

اگر در Google Ads سرمایه گذاری می کنید، این اطلاعات برای درک عملکرد شما بسیار حیاتی است. ابتدا حسب های Google Ads و Google Analytics خود را به هم لینک دهید.

پونز 2سپس، می توانید اطلاعات مربوط به موارد زیر را مشاهده کنید:

گزارش Campaigns

تیک کلمات کلیدی – keywords

تیک نمایش های جستجو – Search queries

تیک ساعت بازدید روزانه – The hour of days

تیک URL های نهایی – The final URL

سرچ کنسول – Search Console

سرچ کنسول – Search Console

اگر می خواهید عملکرد سایت را بدانید، این گزارش یک عملکرد بسیار قوی برای بررسی سایت است.

در ابتدا باید Search Console را با Google Analytics لینک کنید. این مقاله شما را در روند کار راهنمایی می کند.

پس از اتصال، به تعداد زیادی داده و امکان مرتب سازی بر اساس زیرمجموعه هایی مانند Landing Pages، کشورها، دستگاه ها و سوالات دسترسی خواهید داشت. می توانید از این کار برای اولویت بندی خود استفاده کنید.

به عنوان مثال، محتواهایی را پیدا کنید که دارای رتبه خوبی هستند اما میزان کلیک پایین دارند. با چند تغییر خوب، این محتوا می تواند تعداد زیادی ترافیک را ایجاد کند. در این مقاله چندین مثال عالی در مورد نحوه استفاده از داده ها آورده شده است.

شبکه اجتماعی – Social

بخش سوشال نحوه تعامل افراد با محتوای شما در شبکه های اجتماعی را نشان می دهد.

پونز 2مرتب سازی بر اساس:

  • مراجعه به شبکه – Network Referrals
  • صفحات فرود – Landing pages
  • نرخ تبدیل ها – Conversions
  • پلاگین ها – Plugins
  • جریان عملکرد کاربران – User Flows

از این اطلاعات می توانید برای شناسایی بسترهایی از جمله اینکه مخاطبان شما از قبل با محتوای شما در تعامل هستند و اندازه گیری تأثیر اجتماعی بر رفتار سایت و موارد دیگر استفاده کنید.

کمپین ها – Campaigns

گزارش Campaigns  نحوه عملکرد کمپین های پرداختی و نحوه مقایسه آن ها با سایر اقدامات را نشان می دهد. 

پونز 2مرتب سازی داده ها بر اساس: 

  • همه کمپین ها – All Campaigns
  • کلمات کلیدی پولی – Paid Keywords
  • کلمات کلیدی– Organic Keywords
  • تجزیه و تحلیل هزینه – Cost Analyzes

اگر داده هزینه را بارگذاری کنید، حتی می توانید معیارها را برای موارد غیر ازGoogle  مقایسه کنید.

رفتار کاربر Behavior

گزارش های رفتاری کاربر اطلاعاتی را درباره اقدامات کاربران در سایت شما را فراهم می کنند، از جمله استفاده از جستجوی سایت، محتوایی که مشاهده می کنند، سرعت بارگیری صفحات و موارد دیگر. همچنین با استفاده از این اطلاعات می توانید به کشف مواردی که سایت شما مطابق آنچه در نظر گرفته شده عمل نمی کند کمک می کنند.

جریان عملکرد رفتار کاربر – Behavior Flow

این گزارش مسیری را که کاربران در سایت شما طی می کنند نشان می دهد.

به عنوان مثال، آیا افرادی که پست را خوانند، خریدی انجام داده اند؟

برای استفاده از این گزارش، باید رویدادها را بررسی و تنظیم، سپس ردیابی کنید.

محتوای سایت – Site Content

پونز 2محتوای سایت داده های عمیق و مهمی را ارائه می دهند مانند:

تیک کاربران با تلفن همراه یا سیستم های دیگر فعالیت داشتند.

تیک کاربران خریدی انجام دادند.

تیک بازدیدکنندگان بصورت طبیعی وارد سایت شدند.

تیک کاربران توسط شبکه های اجتماعی وارد سایت شدند.

این داده ها به شما کمک می کنند برآورد کنید که محتوای سایت شما تاثیر مثبت برای عملکرد سایتتان داشته است یا خیر. حتی می توان از این گزارش برای کشف بهترین عناوین وبلاگ نیز استفاده کرد.

پونز 2برای یافتن عناوین با بهترین عملکرد، این مراحل را دنبال کنید:

به Site Content > All Pages < Google Analytics> Behavior بروید.

بر روی Page Title به عنوان بعد اولیه و مهم سایتتان کلیک کنید.

اکنون شما برترین عنوان صفحه را دارید.

سرعت سایت – Site Speed

گزارش سرعت سایت نشان می دهد که محتوا با چه سرعتی بارگیری می شود و می توان آن ها را براساس منبع ترافیک مرتب کرد.

برای استفاده بیشتر از این گزارش ها، توصیه می شود لیستی تهیه کنید، مانند گزارش از LunaMetrics که نشان می دهد کدام مرورگرها زمان بارگیری را کند می کنند.

جستجوی سایت – Site Search

این گزارش نشان می دهد بازدید کنندگان سایت چگونه از عملکرد جستجو در سایت شما استفاده می کنند. با استفاده از این اطلاعات، می توانید اصطلاحات اصلی را که باید بهینه سازی کنید پیدا کنید.

رویدادها – Events

Google Analytics یک رویداد را به عنوان «تعاملات کاربر با محتوایی که به طور مستقل از صفحه وب یا بارگذاری صفحه قابل ردیابی است» تعریف می کند.

رویدادها شامل بارگیری PDF، نماهای یک فیلم، ارسال فرم و موارد دیگر است.

پونز 2مرتب سازی بر اساس این گزارش:

  • رویدادهای برتر – Top Events
  • صفحات – Pages
  • رویدادهای در جریان – Events Flow

یک محدودیت جزئی رویدادها در Google Analytics این است که شما فقط می توانید 500 رویداد منحصر به فرد در هر دستگاه و مرورگر داشته باشید.

ناشر – Publisher

این گزارش به شما امکان دسترسی به داده های مربوط به نحوه کسب درآمد از سایت را می دهد، از جمله نمایش ها و کلیک ها.

برای دریافت گزارش باید به AdSense یا Ad Exchange متصل شوید و سپس می توانید اطلاعات مربوط به Publisher Pages و Publisher Referrers را مشاهده کنید.

تست – Expriments

عملکرد Experiments به شما امکان می دهد تغییرات سایت خود را تست کنید. به عنوان مثال آیا پیام خوش آمدگویی جدید در سایت شما بهتر از پیام قدیمی است؟

این ویژگی با Google Optimize جایگزین شده است، که به نظر می رسد یک پلتفرم قوی تر است.

نرخ تبدیل ها - Conversions

نرخ تبدیل ها – Conversions

این بخش از Google Analytics قدم آخر است.چند نفر در ایمیل شما ثبت نام کردند؟ چند کاربر خرید انجام داده اند؟پاسخ به این سوالات اطلاعات زیادی در مورد تجارت و موفقیت تلاش های شما در زمینه سئو ارائه می دهد.

اهداف – Goals

اهداف اقداماتی هستند که می خواهید آن ها را ردیابی کنید.این گزارش اطلاعات کاملی درباره اقدامات کاربر بر اساس اهدافی که ایجاد می کنید ارائه می دهد.شما می توانید اهداف بزرگ را تعیین کنید تا درک کنید چه فعالیت هایی به اقدامات بزرگ تر کمک می کند.

به عنوان مثال، آیا خواندن یک مقاله خبری در مورد یک محصول در سایت شما به خرید آن محصول کمک کرده است؟ابتدا یک هدف ایجاد کنید، سپس می توانید داده ها را بر اساس موارد زیر طبقه بندی کنید:

URL هدف – Goal URL

  • مسیر هدف معکوس  – Goal Flow
  • Reverse Goal PathFunnel Visualizationجریان عملکرد هدف

تجارت الکترونیک – Ecommerce

پونز 2گزارش تجارت الکترونیکی را می توان براساس:

  • محصول – Product
  • حراجی – Sales
  • معامله – Transaction
  • زمان خرید – Time to Purchase

برای دسترسی به این داده ها باید کد تجارت الکترونیکی را به سایت خود اضافه کنید.

قیف های چند کاناله – Multi-Channel Funnels

با راه های زیادی برای برقراری ارتباط با مخاطب، تشخیص اینکه کدام راه واقعاً بهترین است دشوار است.این گزارش به نحوه تغذیه کانالهای مختلف در قیف شما می پردازد.

پونز 2ابتدا بخش تجارت الکترونیکی را به سایت خود اضافه کنید سپس می توانید ردیابی کنید:

  • نرخ تبدیل ها – Assisted conversion
  • روش های برتر نرخ تبدیل – Top Conversion Paths
  • طول مسیر – Path Length

می توان به راحتی از گزارش های نرخ تبدیل برای جستجوی مارک های تجارت الکترونیکی و رسانه های اجتماعی مفید استفاده کرد.

تخصیص اعتبار – Attribution

Attribution به قوانینی گفته می شود که برای اختصاص اعتبار به امتیازات در مسیر نرخ تبدیل استفاده می شود.

به عنوان مثال، آیا خریدار ایمیل شما را خوانده و سپس خرید کرده است؟ در قسمت Attribution نحوه تقسیم اعتبار برای تبدیل را از خواندن ایمیل تا مرحله خرید تعیین می کند.

ابزار مقایسه مدل به شما امکان مقایسه نحوه اختصاص اعتبارهای مختلف را می دهد.

چگونه داشبورد مدیر Google Analytics خود را تنظیم کنیم؟

چگونه داشبورد مدیر Google Analytics خود را تنظیم کنیم؟

چندین گزارش در بالا شما را ملزم به اتصال سیستم عامل های می کند. بسیاری از سفارشی سازی ها به نوع کسب و کار شما بستگی دارد، اما ما این تنظیمات را به اکثر دارندگان سایت توصیه می کنیم.

تنظیمات – Properties

ابتدا مطمئن شوید که آن گزارشات ویژه را فعال کرده اید.وارد Google Analytics شوید، سپس به Admin> Settings بروید.

پونز 2سپس موارد زیر را بررسی کنید:

تیک آیا URL صحیح است؟ قسمت Demographics و Interest Reports را فعال کنید.

تیک Use enhanced link attribution را فعال کنید. Users Metric in reportingرا فعال کنید.

تیک آیا Google Ads لینک داده شده و آیا داده های PPC انجام شده است؟

تیک آیا Search Consol Google به درستی لینک داده شده است؟

مشاهده تنظیمات – View Setting

اکنون ، بیایید برخی از تنظیمات اساسی را بررسی کنیم. به Admin> View Settings بروید.

اکنون، موارد زیر را بررسی کنید:Ecommerce Tracking فعال باشد. Site Search Tracking فعال باشد.تأیید صحیح بودن URL بررسی کنید منطقه زمانی و واحد پولی صحیح باشند.برای فیلتر کردن اسپم ها، به قسمت Bot Filtering بروید و کادر را علامت بزنید.

افزودن فیلترها – Add Filters

فیلترها به شما کمک می کنند تا با فیلتر کردن ترافیک اسپم ها و ترافیک از آدرس IP خود و مشتری، دقیق ترین داده ها را دریافت کنید. با این روش بدون اتلاف وقت مشخص خواهید کرد که چرا نمی توانید خودتان را تغییر دهید.

نحوه تنظیم فیلتر برای آدرس IP خود در Google Analytics:

وارد Google Analytics شویدبه Admin > View Settings > Filters > Add Filter بروید.فیلتر را نام گذاری کنید.

آیکن حذف را انتخاب کنید.Traffic from the IP addresses را انتخاب کنید و آدرس IP را اضافه کنید.Equal to را انتخاب کنید.  

اهداف – Goals

موارد بیشتر و مهمتر از ترافیک سایت وجود دارد که می توانید ردیابی کنید و اهداف به شما کمک می کنند تا این کار را به راحتی و درستی انجام دهید.اهداف به Google می گویند چه اقداماتی برای تجارت مهمترین و اساسی ترین هستند.

برای تنظیم اهداف، به قسمت Admin > Goals > New Goal بروید.ما به شما پیشنهاد می کنیم در ابتدا حداقل دو هدف ایجاد کنید، بعداً می توانید اضافه کنید.

داشبورد – Dahboard

 بخشی از آنچه Google Analytics را بسیار قدرتمند می کند، قابلیت شخصی سازی است.داشبوردها نمای بالایی از آمار و داده هایی را ارائه می دهند که بیشترین اهمیت را برای کسب و کار شما دارند.

بسته به نیاز شما می توانند اساسی یا بسیار عمیق باشند.

پونز 2در اینجا چند نمونه از داشبوردها را برایتان بررسی می کنیم:

شماره داشبورد SEO ، ایجاد شده توسط BrightonSEO

شماره داشبورد محتوای برتر و اصطلاحات کلیدی

شماره داشبورد رشد ترافیک نمونه داشبورد Jenny Halasz

هشدارها – Alerts

اگر پارامترهای خاصی در حساب شما مشاهده شود، یک هشدار برایتان ارسال خواهد شد. برای کسی که ممکن است هر روز در Google Analytics نباشد، این یک مرحله مهم است.

برای شروع، توصیه می شود هشدار را برای زمان کاهش 20٪ ترافیک در همان روز و دیگری را هنگام افزایش 20٪ ترافیک در همان روز تنظیم کنید.با این روش از تمامی تغییرات در زمان صحیح آگاه می شوید.

پونز 2نحوه کار: وارد Google Analytics شوید به صفحه کنترل Admin بروید روی Custom Alert> New Alert کلیک کنید.اکنون، یک نام اضافه کرده و پارامترهای هشدارهای خود را تنظیم کنید.

چگونه داشبورد مدیر Google Analytics خود را تنظیم کنیم؟

چک لیست صحت عملکرد Google Analytics

بهترین راه برای درک چگونگی عملکرد Google Analytics بررسی و تحلیل است.

پونز 2می توانید با این چک لیست با 10 نکته مهم آغاز کنید:

  • آیا سیستم عامل های مکمل به هم متصل هستند؟
  • آیا جستجوی سایت فعال است؟
  • آیا هشدارها را برای تغییرات تنظیم کرده اید که نیاز به اقدام فوری داشته باشند؟
  • آیا فیلترهایی را برای مسدود کردن آدرس IP شخصی خود به علاوه سایت های اسپم که در حال حاضر ترافیک به سایت شما ارسال می کنند اضافه کردید؟
  • آیا گزارش های Demographic و Interests را فعال کردید؟
  • آیا افراد در جستجوی سایت شما آنچه را که نیاز دارند پیدا می کنند؟
  • نرخ اتلاف سایت شما چقدر است؟
  • آیا در هفته گذشته میزان ترافیک سایت افزایش یا کاهش یافته است؟
  • اگر چنین است، از چه منبعی پرداخت انجام شده است؟
  • برای چه اصطلاحات کلیدی رتبه بندی می کنید؟
  • محبوب ترین محتوای سایت شما چیست؟ چرا؟

در نهایت فرقی نمی کند که شما یک فریلنسر، یک وبلاگ نویس، یک شرکت بزرگ با یک وب سایت گسترده باشید. هرکسی می تواند از اطلاعات موجود در Google Analytics بهره مند شود. اکنون که متوجه شدیم این ابزار چقدر مفید و کاربردی است، بیایید دقیقاً نحوه تنظیم Google Analytics را برای وب سایت خود بیاموزیم.

نحوه نصب Google Analytics در چند قدم

راه اندازی Google Analytics می تواند مشکل باشد. با این حال، پس از راه اندازی آن، خیلی سریع می توانید اطلاعات ارزشمندی کسب کنید. ابتدا به یک حساب گوگل آنالیتیکس نیاز دارید.

اگر یک حساب اصلی گوگل دارید که برای سرویس های دیگری مانند جی.میل، Google Drive، تقویم Google ، Google+ یا یوتیوب استفاده می کنید، باید Google Analytics خود را با استفاده از آن حساب Google تنظیم کنید. یا باید یک حساب کاربری جدید ایجاد کنید. باید یک حساب کاربری Google باشد که قصد دارید آن را برای همیشه نگه دارید و فقط شما به آن دسترسی دارید

نکته مهم: اجازه ندهید کسی (طراح وب، توسعه دهنده وب، میزبان وب، فرد جستجوگر و غیره) حساب Google Analytics وب سایت شما را تحت حساب Google خود ایجاد کند تا بتواند آن را برای شما «مدیریت» کند زیرا اگر روزی با این اشخاص قطع رابطه کنید، داده های Google Analytics شما را با خود می برند و شما باید کار را از اول شروع کنید.

پونز 2برای راه اندازی Google Analytics، این مراحل ساده و راحت را دنبال کنید: 

  • قدم اول: تنظیمGoogle Tag Manager
  • قدم دوم: ایجاد حساب Google Analytics
  • قدم سوم: تنظیم برچسب ها با Google Tag Manager
  • قدم چهارم: تنظیم اهداف
  • قدم پنجم: اتصال به گوگل سرچ کنسول

راهنمای google tag manager

روش کار ساده است: گوگل تگ منیجر تمام داده های وب سایت شما را می گیرد و آن ها را به سیستم عامل های دیگر مانند Facebook Analytics و Google Analytics می فرستد.

همچنین به شما امکان می دهد بدون نیاز به نوشتن دستی کد در انتهای صفحه، به راحتی برچسب ها را به کد گوگل آنالیتیکس خود به روز و اضافه کنید و در وقت و هزینه های شما صرفه جویی می کند.

بگذارید بگوییم شما می خواهید تعداد افرادی را که روی لینک بارگیری شده کلیک کرده اند، ردیابی کنید. بدون گوگل تگ منیجر، برای انجام این کار باید تمام لینک های بارگیری را به صورت دستی تغییر دهید.

با این حال، اگر Google Tag Manager دارید، می توانید برای پیگیری بارگیری ها، یک برچسب جدید به تگ خود اضافه کنید. ابتدا باید در داشبورد گوگل تگ منیجر حساب کاربری ایجاد کنید.

راه اندازی گوگل تگ منیجر  google tag manager

نام حساب کاربری را وارد کرده و ادامه را کلیک کنید. سپس یک فضا راه اندازی خواهید کرد که به گفته گوگل شامل همه «ماکروها، قوانین و برچسب ها» برای وب سایت شما است. به آن یک نام توصیفی دهید و نوع محتوایی را که با آن مرتبط خواهد شد از جمله وب، iOS، Android یا AMP انتخاب کنید.

پس از انجام این کار، روی create کلیک کنید، شرایط را مرور و موافقت کنید. سپس کد نصب کانتینر به شما داده می شود. این کدی است که برای مدیریت برچسب های خود به قسمت آخر وب سایت خود اضافه می کنید. دو کد را در هر صفحه وب سایت خود کپی و پیست کنید.

همانطور که در دستورالعمل ها آمده است، شما به اولین مورد در هدر و دومی بعد از باز شدن بدنه نیاز خواهید داشت. اگر از وردپرس استفاده می کنید، می توانید با قرار دادن دو کد در قالب وردپرس خود به راحتی این کار را انجام دهید.

نکته مهم: با نصب و فعال سازی افزونه Insert Headers and Footers برای وردپرس می توانید این روند را حتی ساده تر کنید. با این کار می توانید هر اسکریپتی را در سرتاسر وب سایت خود به سربرگ و پاورقی اضافه کنید، اما فقط باید یکبار آن را کپی و پیست کنید.

نحوه نصب Google Analytics در چند قدم

Set up Google Analytics

شما باید همانند Google Tag Manager با ثبت نام در صفحه GA یک حساب Google Analytics ایجاد کنید. حساب و نام وب سایت خود و همچنین URL وب سایت را وارد کنید. حتماً دسته زمینه فعالیت وب سایت خود و منطقه زمانی را که می خواهید گزارش در آن باشد انتخاب کنید.

پس از انجام همه این کارها، شرایط را قبول کرده و شناسه پیگیری خود را دریافت کنید. شناسه ردیابی رشته ای از اعداد است که به Google Analytics می گوید داده های تجزیه و تحلیل را برای شما ارسال کند.

این کد شناسه عددی شبیه به UA-000000-1 است. اولین مجموعه اعداد (000000) شماره حساب شخصی شما و مجموعه دوم (1) شماره مرتبط با حساب شما است. این شناسه مختص وب سایت و داده های شخصی شماست. به خاطر داشته باشید شناسه ردیابی را با کسی به اشتراک نگذارید. پس از داشتن شناسه ردیابی، وقت آن است که به مرحله بعدی بروید. 

Set up analytics tag with Google Tag manager

اکنون یاد خواهید گرفت که چگونه برچسب های ردیابی خاص Google Analytics را برای وب سایت خود تنظیم کنید. به داشبورد گوگل تگ منیجر خود بروید و روی دکمه افزودن برچسب جدید کلیک کنید.

به صفحه ای منتقل خواهید شد که می توانید برچسب وب سایت جدید خود را ایجاد کنید.

پونز 2خواهید دید که می توانید دو ناحیه از برچسب خود را سفارشی کنید:

Configuration: داده های جمع آوری شده توسط برچسب به کجا می روند.

Triggering: چه نوع داده ای را می خواهید جمع آوری کنید. برای انتخاب نوع برچسبی که می خواهید ایجاد کنید ، روی دکمه Configuration برچسب کلیک کنید.برای ایجاد برچسب برای Google Analytics ، گزینه «Universal Analytics» را انتخاب خواهید کرد.

با کلیک بر روی آن، می توانید نوع داده ای را که می خواهید ردیابی کنید، انتخاب کنید. این کار را انجام دهید و سپس به تنظیمات Google Analytics بروید و از فهرست کشویی New Variable را انتخاب کنید.

سپس به پنجره جدیدی منتقل خواهید شد که در آن می توانید شناسه ردیابی Google Analytics خود را وارد کنید. با این کار داده های وب سایت شما مستقیماً به Google Analytics ارسال می شود که بعداً قادر به دیدن آن خواهید بود.

پس از انجام این کار، برای انتخاب داده هایی که می خواهید به Google Analytics ارسال کنید، به بخش Triggering بروید.همانند Configuration، بر روی دکمه Triggering کلیک کنید تا به صفحه Choose a trigger ارسال شود.

از اینجا، روی All pages کلیک کنید تا داده از تمام صفحات وب شما ارسال شود. اکنون کافیست بر روی Save و voila کلیک کنید! از این طریق می توانید داده های جدید Google Tag در مورد وب سایت خود به صفحه Google Analytics ارسال کنید!

Set up Google Analytics goals

Set up Google Analytics goals

 شاید شما شاخص های اصلی عملکرد وب سایت و تجارت خود را می دانید ولی Google Analytics این شاخص ها را نمی داند. به همین دلیل است که باید به Google بگویید موفقیت وب سایت شما در چه مرحله ای است.

برای انجام این کار اول اهداف خود را در داشبورد Google Analytics تعیین کنید. سپس با کلیک بر روی دکمه Admin button در گوشه پایین سمت چپ شروع کنید.

پس از انجام این کار، به پنجره دیگری فرستاده می شوید که آنجا می توانید دکمه را پیدا کرده و روی آن کلیک کنید و سپس به داشبورد goals هدایت می شوید، جایی که می توانید goals جدیدی ایجاد کنید.

در این قسمت می توانید الگوهای مختلف هدف را بررسی کنید تا ببینید آیا با اهداف هدف مورد نظر شما مطابقت دارد یا خیر. همچنین باید نوع هدفی را که می خواهید انتخاب کنید.

  • Destination:

اگر هدف شما دستیابی کاربر به یک صفحه وب خاص است.

  • Duration:

اگر هدف شما این است که کاربران زمان مشخصی را در سایت شما بگذرانند

  • Pages/Screens per session:

اگر هدف شما این است که کاربران به تعداد مشخصی از صفحات بروند.

  • Event:

اگر هدف شما این است که کاربران را مجبور به پخش یک ویدیو یا کلیک بر روی یک لینک کنید.

  • شما می توانید با بکار گیری این موارد اطلاعات خود را دقیق تر کنید:

انتخاب مدت زمان دقیق که کاربران باید در سایت شما بگذرانند. پس از پایان کار، اطلاعات را ذخیره کنید و Google Analytics شروع به ردیابی آن ها می کند!

  • به خاطر داشته باشید:

داده های متنوعی وجود دارند که می توانید با استفاده از Google Tag Manager و Google Analytics به آن ها دسترسی داشته باشید. توصیه ما این است که با معیارهایی که بیشترین اهمیت را برای شما دارند شروع کنید.

Link to Google Search Console

 Google Search Consol ابزاری قدرتمند برای کمک به بازاریابان و مدیران سایت ها برای دستیابی به معیارها و داده های سایتشان و سایت رقبا است. با استفاده از آن می توانید: میزان جستجو در سایت خود را بررسی کنید.

وقتی Google وب سایت شما را آنالیز می کند، مطلع شوید. ببینید چه صفحات داخلی و خارجی به وب سایت شما لینک داده اند. به جستجوی کلمات کلیدی که در نتایج موتور جستجو دسترسی داشته باشید.

برای تنظیم آن: روی نماد چرخ دنده در گوشه پایین سمت راست داشبورد اصلی کلیک کنید. سپس در ستون وسط بر روی Properties Settings کلیک کنید.

در قسمت انتهای صفحه بر روی Adjust search console کلیک کنید. در اینجا شما می توانید روند افزودن وب سایت خود به Google Search Console را شروع کنید. روی دکمه Add کلیک کنید و به صفحه مربوطه هدایت خواهید شوید. در پایین، روی دکمه Add a site to Search Console کلیک کنید.  

Link to Google Search Console

سخن آخر

برای یک متخصص SEO، درک و بهره گیری بیشتر از Google Analytics ضروری است. Google Analytics می تواند به شما کمک کند نه تنها کاری را انجام دهید بلکه دلیل آن را نیز بفهمید.

در برخی موارد، ممکن است متوجه شوید که یک استراتژی موفقیت آمیز بوده ولی شما از زاویه اشتباه به داده ها نگاه می کردید. همه این داده ها به صورت رایگان در دسترس هستند، فقط باید بدانید که چگونه از آن ها استفاده کنید. اگر سوالی در این زمینه داشتید، می توانید با ما در قسمت نظرات مطرح کنید.

دیدگاهتان را بنویسید